Ένα μοναδικό σπίτι με ελληνικά προϊόντα βοτάνων, μελιού και super food ήρθε για να σας ταξιδέψει σε νέα συναρπαστικά λιβάδια γεύσεων.
+30 6948819745
info@herbhouse.gr

Καλάθι

Standard

HomeStandard (Page 2)

Είναι πολύ σημαντική η διατροφή μας και ειδικά στις μέρες μας που δεν υπάρχει τόσο καλή ποιότητα ζωής, λόγο της έντασης που βιώνουμε καθημερινά . Γι αυτό σας προτείνουμε τους παρακάτω συνδυασμούς και θα ξανανιώσετε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Αφέψημα για ενέργεια. Το ρόφημα ιπποφαές είναι ένας δυναμίτης υγείας, περιεχέι περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με το μέλι της anax superfood είναι ιδανικό για να εκτοξεύσετε την ενέργεια σας και την αποδοτικότητα σας στα ύψη. Σας το προτείνουμε να είναι το πρώτο σας ρόφημα μόλις ξυπνήσετε. Αφέψημα για τόνωση του ανοσοποιητικού. Το winter blend  είναι ένα μείγμα βοτάνων όπου αυτός ο συνδυασμός τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προφυλάσσει από τις ιώσεις. Ο καλύτερος συνδυασμός για αυτό το αφέψημα είναι το μέλι πορτοκαλιάς    που είναι υπερπλούσιο σε βιταμίνη C όποτε το κατατάσσουμε στους καλύτερους συνδυασμούς. Σας το προτείνουμε να είναι κάποια στιγμή μέσα στην μέρα

Ο Μιχάλης Αργυράκης είναι ένας bartender που δεν φοβάται να παίξει με τις ελληνικές πρώτες ύλες στα cocktail του. Σαν καθηγητής στο ΙΕΚ Όμηρος και σαν Bar consultant  μαθαίνει στους μαθητές και στους πελάτες του αντίστοιχα να δοκιμάζουν νέα υλικά και να τολμούν νέες προτάσεις στους πελάτες τους. Το Herb House συνάντησε τον Μιχάλη στο Dizzy Mo όπου εργάζεται για να δοκιμάσουμε πάνω από όλα κάποια καταπληκτικά cocktails αλλά και για μια απολαυστική και με πολύ γέλιο συνέντευξη. Πότε και πως μπήκες στον χώρο της εστίασης ; Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο χώρο του bartending τα έκανα το 2010, ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα έψαχνα μια επαγγελματική διέξοδο για να καλύπτω τις ανάγκες μου, οπότε και ξεκίνησα να εργάζομαι πίσω από το μπαρ. Εκεί για πρώτη φορά ένιωσα την ευχαρίστηση του να δημιουργείς

Το Herb House είναι το κατάστημα που θα φιλοξενεί καινοτόμα προϊόντα, ποιοτικά προϊόντα και σπάνιες ελληνικές και υπό εξαφάνιση ποικιλίες. Ένας από τους συνεργάτες μας είναι η ΄' ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ''  ιδιοκτήτες της είναι ο Γιάννης και η Χρύσα. Λίγα λόγια για αυτή την καταπληκτική σταδιοδρομία : Ο Ιωάννης Ταμπάρης ξεκίνησε ως σερβιτόρος για πολλά χρόνια, κάτι που τον βοήθησε να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Το 2009 διορίστηκε στην Δημοτική αστυνομία Αθηνών και δούλεψε στον Δήμο μέχρι και το 2013 που ήρθε η γνωστή κατάργηση. Ταυτόχρονα από το 2010 μαζί με την γυναίκα του Χρύσα (εξού και το Χρυσόμελο

Ένα  νέο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του και σας περιμένει . Το κατάστημα αυτό δεν είναι απλά ένα κατάστημα προσπαθεί να γίνει η κιβωτός της ελληνικής χλωρίδας με ποικιλίες που εξαφανίζονται σιγά σιγά με τον καιρό και όπου είναι μοναδικές σε ολόκληρο τον κόσμο ! Η χώρα μας διαθέτει πλούτο διαφορετικών ποικιλιών εξαιρετικής ποιότητας βοτάνων, τσαγιού αλλά και μελιού, που πηγάζει από την εξίσου μοναδική χλωρίδα της, κατέχοντας μάλιστα το 50% της βιοποικιλότητας των ειδών αυτών στην Ευρώπη, παρά την τόσο μικρή της έκταση. Πρόκειται ωστόσο για έναν «κρυμμένο» θησαυρό που δεν έχει δυστυχώς αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα στο βαθμό που του αρμόζει, παρά το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας είχαν ανακαλύψει ήδη από την Αρχαιότητα τις θεραπευτικές δράσεις των προϊόντων αυτών και τα χρησιμοποιούσαν για ίαση, καλλωπισμό και όχι μόνο. Το Herb House με τους συνεργάτες του κάνουν μια προσπάθεια να γίνει γνωστός ο

Μέρα με την μέρα ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σπρώχνει τον άνθρωπο να καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη και άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπου τις περισσότερες φορές είναι παρά την θέληση του καταναλωτή διότι υπάρχει παντού η ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παχυσαρκία όπως και άλλες ασθένειες και παθήσεις που οφείλονται σ' αυτά τα προϊόντα. Στην φύση υπάρχουν πολλές γλυκαντικές ουσίες όπου κάποιες από αυτές είναι Ελληνικές και μάλιστα  πολύ γνωστές στο εξωτερικό και λιγότερο γνωστές σε μας. Μια από αυτές είναι το μέλι, ας το γνωρίσουμε . Μέλι   Το μέλι στην αρχαία Ελλάδα είχε εξέχουσα θέση, το θεωρούσαν  το νέκταρ των θεών και  φυσικό προϊόν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους και όχι συμπλήρωμα διατροφής γιατί πίστευαν ότι έχει φαρμακευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες . Από τον Διοσκουρίδη τον πατέρα της φαρμακευτικής, και τον Πυθαγόρα μέχρι τον Αριστοτέλη το μέλι αναφέρεται ως υψηλής αξίας

Δημιουργός της θεωρίας για την φυσικη καλλιέργεια ήταν ο Masanobu Fukuoka .Ο Masanobu Fukuoka ήταν γεωπόνος και φιλόσοφος .Εργάστηκε για χρόνια σαν φυτοπαθολόγος σε μια Ιαπωνία η οποία εκείνη την εποχή καλλιεργούσε ακατάπαυστα.Σε ηλικια 25 ετων ηθελε να αποδειξη οτι ''η φυση ειναι τελεια και απο μονη της'' και το απεδειξε. Γυρισε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στο νησί της Shikoku στη νότια Ιαπωνία και απο κει ξεκινησε την ανάπτυξη μιας μοναδικού μικρής κλίμακας σύστημα βιολογικής καλλιέργειας που δεν απαιτεί βοτάνισμα, φυτοφάρμακα, λίπασμα, ή όργωμα. Σημερα ο μαθητής του Masanobu Fukuoka και ο συνεχιστής αυτής της φιλοσοφιας και κουλτουρας ο Παναγιώτης Μανίκης μας μεταξυ αλλων λεει οτι "Η φυσική καλλιέργεια είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που συνδέει επιστήμη, θρησκεία, φιλοσοφία σε μια ενιαία σύλληψη, όπως ήταν κάποτε στο παρελθόν αδιαίρετες. Η φυσική καλλιέργεια φιλοδοξεί να ενώσει θεό άνθρωπο και φύση". [caption id="attachment_9817" align="aligncenter"