Ένα μοναδικό σπίτι με ελληνικά προϊόντα βοτάνων, μελιού και super food ήρθε για να σας ταξιδέψει σε νέα συναρπαστικά λιβάδια γεύσεων.
+30 6948819745
info@herbhouse.gr

Καλάθι

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με αγορές άνω των 55 ευρώ

Standard

HomeStandard (Page 3)

Μέρα με την μέρα ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σπρώχνει τον άνθρωπο να καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη και άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπου τις περισσότερες φορές είναι παρά την θέληση του καταναλωτή διότι υπάρχει παντού η ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παχυσαρκία όπως και άλλες ασθένειες και παθήσεις που οφείλονται σ' αυτά τα προϊόντα. Στην φύση υπάρχουν πολλές γλυκαντικές ουσίες όπου κάποιες από αυτές είναι Ελληνικές και μάλιστα  πολύ γνωστές στο εξωτερικό και λιγότερο γνωστές σε μας. Μια από αυτές είναι το μέλι, ας το γνωρίσουμε . Μέλι   Το μέλι στην αρχαία Ελλάδα είχε εξέχουσα θέση, το θεωρούσαν  το νέκταρ των θεών και  φυσικό προϊόν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους και όχι συμπλήρωμα διατροφής γιατί πίστευαν ότι έχει φαρμακευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες . Από τον Διοσκουρίδη τον πατέρα της φαρμακευτικής, και τον Πυθαγόρα μέχρι τον Αριστοτέλη το μέλι αναφέρεται ως υψηλής αξίας

Δημιουργός της θεωρίας για την φυσικη καλλιέργεια ήταν ο Masanobu Fukuoka .Ο Masanobu Fukuoka ήταν γεωπόνος και φιλόσοφος .Εργάστηκε για χρόνια σαν φυτοπαθολόγος σε μια Ιαπωνία η οποία εκείνη την εποχή καλλιεργούσε ακατάπαυστα.Σε ηλικια 25 ετων ηθελε να αποδειξη οτι ''η φυση ειναι τελεια και απο μονη της'' και το απεδειξε. Γυρισε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στο νησί της Shikoku στη νότια Ιαπωνία και απο κει ξεκινησε την ανάπτυξη μιας μοναδικού μικρής κλίμακας σύστημα βιολογικής καλλιέργειας που δεν απαιτεί βοτάνισμα, φυτοφάρμακα, λίπασμα, ή όργωμα. Σημερα ο μαθητής του Masanobu Fukuoka και ο συνεχιστής αυτής της φιλοσοφιας και κουλτουρας ο Παναγιώτης Μανίκης μας μεταξυ αλλων λεει οτι "Η φυσική καλλιέργεια είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που συνδέει επιστήμη, θρησκεία, φιλοσοφία σε μια ενιαία σύλληψη, όπως ήταν κάποτε στο παρελθόν αδιαίρετες. Η φυσική καλλιέργεια φιλοδοξεί να ενώσει θεό άνθρωπο και φύση". [caption id="attachment_9817" align="aligncenter"

Το κλασικό τσάι - αφέψημα που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι σήμερα είναι και πάλι μόδα όχι μόνο για το κρυολόγημα αλλά και για απόλαυση μας. Για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αν έχουμε να κάνουμε με φύλλο, άνθος, βλαστό ή ρίζα και αναλόγως αφήνουμε το αφέψημα για ένα χρονικό διάστημα. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε πάνω από δυο εβδομάδες το ίδιο βότανο ή βοτανικό τσάι, για να αποφύγουμε τον εθισμό. Η μέση δόση είναι τρία φλιτζάνια την ημέρα, μοιρασμένα ανάλογα, τα οποία πίνονται με μικρές γουλιές. Για να γλυκάνει το αφέψημα, μπορούμε να του βάλουμε μέλι ώστε να αναδείξουμε την γεύση του ροφήματος μας επίσης μπορούμε να του βάλουμε κάποιο πετιμέζι (πχ συκόμελο) για πιο energy ροφήματα !! [caption id="attachment_9772" align="aligncenter" width="300"] cocktail mountain tea [/caption] COLD-BREW To cold brew